Rólam

Tisztelt Látogató/Kedves Ügyfeleim!

Üdvözlöm a honlapomon, dr. Fodor Péter, a Budapesti Ügyvédi Kamarába bejegyzett egyéni ügyvéd vagyok.

Felsőfokú tanulmányaimat előbb a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi karán (igazgatásszervező főiskolai oklevél), majd pedig az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán (jogász egyetemi oklevél, cum laude) folytattam, míg a jogi szakvizsgát – jeles eredménnyel – 2015. évben teljesítettem.

Az iskolapad elhagyása után, előbb a magyar bírósági szervezetrendszer csúcsszerve hivatali szervénél, a jelenlegi Kúria jogelődjének háttérintézményében, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatalában kezdtem el dolgozni, majd a közigazgatás szervezetrendszerén belül maradva, közel négy évet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban töltöttem, ahol munkámmal közvetlenül segítettem a területi közigazgatásért felelős államtitkár munkáját.  

2014-ben egy neves belvárosi ügyvédi irodában helyezkedtem el, ahol közel 3,5 évig a több mint száz, – állami, multi és KKV szektorból „érkező” – megbízók szinte valamennyi polgári jogi területre koncentrálódó megbízásait láttam el, releváns tapasztalatot szerezve ezzel kiemelten az ingatlanjog, a társasági jog, a versenyjog és a munkajog területén egyaránt.

A 2017-ben jogtanácsosként csatlakoztam a magyar fuvarozási/szállítmányozási/logisztikai piac egyik vezető szereplőjének számító multinacionális társasághoz, ahol a korábbi tapasztalataimat, a fuvarjog, valamint a kereskedelmi jog területére is kiterjedő tudással bővítettem.  

A 2018-tól a Budapesti Ügyvédi Kamara tagjaként, egyéni ügyvédként dolgozom, azzal, hogy továbbra is képviselem – immár cégcsoport szinten – a korábbi megbízómat (megbízóimat), mindamellett, hogy a „Szakterületeim” fülön található jogterületeken állok ügyfeleim rendelkezésére.

Kiemelt tapasztalattal rendelkezem az ingatlanjog területén, tekintettel arra, hogy az elmúlt közel tíz évben az ingatlanjog valamennyi részterületén számottevő mennyiségű és volumenű okiratot szerkesztettem, illetve működtem közre teljes Ingatlan projektek/lakóparkok megvalósítása során, azok jogi előkészítésében és megvalósításában egyaránt.  Az ingatlanértékesítés és -fejlesztés során felmerülő jogi feladatok és kérdések mellett jogi támogatást nyújtok a jogilag rendezetlen státuszú ingatlanok helyzetének tisztázása során, végig kísérve – és támogatva – az Ingatlan helyzetének jogi rendezése teljes folyamatát.

Maradok tisztelettel:

A jelen honlapot dr. Fodor Péter a Budapesti Ügyvédi Kamarába bejegyzett egyéni ügyvéd tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyfél jogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján ( magyarugyvedikamara.hu ) megtekinthetők. A honlappal kapcsolatos szerzői és valamennyi kapcsolódó jog dr. Fodor Péter ügyvédet illeti.

Website is created by Lazy Cat Designs Studio